Bob Verstraete geeft de ‘financiële’ fakkel door aan een nieuwe generatie

Al meer dan 40 jaar zet schepen Bob Verstraete zich in voor de gemeentepolitiek in Aarschot. Bob kent de Aarschotse dossiers door en door en weet voor elk belangrijk thema wel hoe de vork in de steel zit. Toch staat Bob vooral bekend als de man die op de stadskas let.  Als de schepen die ervoor zorgt dat de rekening klopt en die waakt over de centen van de belastingbetaler. Eind vorig jaar sloot onder zijn deskundige leiding de jaarrekening in goede financiële gezondheid af.

Op het einde van deze legislatuur zet Bob een punt achter zijn politieke carrière. Hij staat niet meer op de lijst van de verkiezingen in oktober. “We zijn Bob heel dankbaar voor zijn jarenlange inzet”, zegt kandidaat-burgemeester Gwendolyn Rutten. “Hij blijft peter van onze lijst en ik ben er zeker van dat hij gaat genieten van het leven in het algemeen en zijn familie in het bijzonder. Dat is hem van harte gegund!”

“Het principe van lage, eerlijke belastingen en gezonde rekeningen voor de stad is voor ons heel belangrijk”, gaat Rutten verder. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een kandidaat die een grote kennis van zaken heeft op het gebied van financiën en begroting. Bob wilde in volle vertrouwen die fakkel kunnen doorgeven.”

Stien Van der Auwera is een topkandidaat. Ze is teamhoofd fiscale regelgeving bij de Vlaamse Overheid en specialiseerde zich tijdens haar universitaire studies in fiscaliteit. “Stien vult de blauwe ploeg goed aan. Ze spreekt met kennis van zaken over de kernthema’s van Open Vld: fiscaliteit en goed bestuur. Ze bewijst dat elke dag in haar job, waar ze al op jonge leeftijd leiding geeft aan een gedreven team”, aldus Rutten.

Stien woont in de Gijmel, is gehuwd en moeder van 2 schoolgaande jongens in Ourodenberg en plusmama van nog een zoon.  Ze sluit het rijtje van de jongerenkandidaten af op plaats 17.  Stien is de kleindochter van ‘Chille’ Pelgrims van de gelijknamige drankencentrale in Ourodenberg.  “Ik vind het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met het geld van de belastingbetaler. Openheid en goed bestuur staan centraal in mijn engagement voor Open Vld. Ik ben blij dat Gwendolyn en Bob hun vertrouwen in mij stellen. Maar ik ben vooral blij dat ik mijn expertise kan inzetten voor Aarschot. Ik ben hier opgegroeid en woon hier heel graag. Ik ben kandidaat omdat ik Aarschot nog beter wil maken. Ik sta voor een slim financieel beleid en vind dat de cijfers moeten kloppen. De Aarschottenaar kan op mij… welja, rekenen”, zo besluit Stien al lachend.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *