Christel Verlinden neemt ontslag als schepen

0p vrijdag 7 september nam Christel Verlinden ontslag als schepen en besliste ze om geen kandidaat te zijn bij de verkiezingen van oktober. Lees hieronder haar verklaring:

Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik steeds maar één doel voor ogen heb gehad, namelijk mensen helpen en Aarschot beter maken. Ik heb altijd met hart en ziel gewerkt om dat mogelijk te maken. Dat deed ik, zeker de laatste jaren, niet in een gemakkelijke context. Iedereen weet dat er in Aarschot op het vlak van benoemingen en personeel zaken zijn gebeurd waar onze stad niet trots op kan zijn. Een audit van Audit Vlaanderen heeft dit onlangs aan het licht gebracht. Er lopen nog steeds onderzoeken bij de Gouverneur over recente benoemingen waarover ikzelf en mijn fractie het niet eens zijn met de gevolgde werkwijze.

 

Ik heb vorig jaar iemand willen helpen die al jaren bij de stad in dienst was en die steeds goed werk had verricht. Toen die medewerker, een geschoold arbeider, een examen moest afleggen om zijn job te houden, maakte ik me zorgen dat de selectie niet correct zou gebeuren. Bij een vorige ronde, had men mij ingelicht over het feit dat burgemeester Peeters opdracht had gegeven aan de voorzitter van de jury om doelbewust een kandidaat ‘te buizen’ om ten aanzien van de audit die op dat moment liep, een schijn van objectiviteit te houden. Het is de voorzitter van de jury, dhr. Testelmans, die mij dat zelf heeft bevestigd.

Ik heb daarom de werknemer van de stad richting gegeven over de vragen van het examen. Ik was hiervan op de hoogte omdat de voorzitter van de jury, dhr. Luc Testelmans mij over die vragen had ingelicht. Ik heb een fout gemaakt en had dat niet mogen doen. Het was beter geweest om de ons-kent-ons mentaliteit in de stad Aarschot op een andere manier te bestrijden. Dat besef ik.

Aarschot verdient een modern en objectief personeelsbeleid. Dat is absoluut nodig in het belang van de stad en haar inwoners. De klok terug draaien, kan niet meer. Maar de toekomst beter maken, kan nog wel. Daarom heb ik beslist een stap terug te zetten. Ik neem de volle verantwoordelijkheid voor wat ik gedaan heb. Ik herhaal dat ik dit in een impuls heb gedaan om iemand te helpen, zonder overleg met wie dan ook.

Ik doe afstand van mijn schepenmandaat en zal ook geen kandidaat zijn bij de verkiezingen in oktober. Ik ben ter beschikking van alle instanties die vragen zouden hebben. Ik zal ook meewerken aan het wegwerken van alle laakbare praktijken die in deze stad helaas de regel zijn en hoop dat met deze stap Aarschot zal krijgen wat het verdient : een ander, beter bestuur voor alle inwoners.

 

Deze persverklaring geldt als enige communicatie.

 

Christel Verlinden

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *