Eikelberg en Hondsheuvel eindelijk hersteld

De herstellingswerken aan de Eikelberg en Hondsheuvel zijn na een jaar afgerond. Beide straten werden op 7 juni 2016 ernstig beschadigd door het noodweer dat die dag over Aarschot en de deelgemeenten trok. Door een anonieme klacht bij Stedenbouw Leuven had het werk lange tijd stilgelegen.

De kasseien van de Hondsheuvel werden vorig jaar weggespoeld door het noodweer.

“Het noodweer had op de Eikelberg en Hondsheuvel kasseien weggespoeld, waardoor de weg niet meer berijdbaar was”, zegt Christel Verlinden, schepen van Openbare werken (Open Vld).

“Het stadsbestuur maakte voor de herstellingen kredieten vrij uit het onderhoudsprogramma van de wegen. De kasseien in Hondsheuvel die overdekt waren door een laagje asfalt, werden uitgebroken om er nadien een asfaltlaag te leggen. Alles verliep vlot tot Stedenbouw Leuven in de zomer een anonieme klacht ontving. De werken werden stopgezet zolang het onderzoek liep. De klacht werd ongegrond verklaard en pas vlak voor de kerstvakantie kregen we groen licht om verder te werken. De aannemer had al een onderlaag en fundering aangebracht zodat de weg weer berijdbaar was en de omwonenden hun oprit weer op konden. Betoncentrales starten evenwel pas in het voorjaar weer op. De aannemer kon de toplaag pas gieten begin mei gieten.”

Het kostenplaatje van de werken bedroeg ongeveer 200.000 euro. Om onnodig oponthoud voortaan te vermijden, vraagt Verlinden om bij klachten over bouwwerken rechtstreeks met de betrokken dienst contact op te nemen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *