Gelrode boven met Koen Nijs op 3. Nieuwe kracht Christl Van Passel versterkt de lijst op plaats 23

Koen Nijs zal op 14 oktober op de derde plaats staan bij Open Vld Aarschot. Dat heeft het uitgebreide bestuur hem gisteren gevraagd en hij heeft met goesting ‘ja’ gezegd. Koen stond al op de lijst en vormde samen met Christel Verlinden en Ruben Pierards (plaats 24) een trio voor Gelrode. “Na het vertrek van Christel schuif ik op vraag van de groep door naar de derde plaats. Ik ben trots dat ik Gelrode bovenaan de lijst mag vertegenwoordigen. Ik zal dat doen zoals men mij kent: door hard te werken en voor iedereen op te komen.”

 

“Gelrode verdient een sterke vertegenwoordiging”, vult kandidaat-burgemeester Gwendolyn Rutten aan. “Wij willen investeren in alle deelgemeenten van Aarschot. Koen is een sterke kracht die samen met het team Gelrode op de kaart wil zetten.”

 

Iedereen kent Koen in Gelrode. Hij is er geboren en getogen, in de grote familie Nijs-Verlinden. Koen is landbouwer en runt samen met zijn broer een bedrijf in appelen en peren in ‘ons strooien dorp’. Ook buiten Gelrode krijgt hij het vertrouwen van heel wat Aarschottenaars als voorzitter van de landbouwcommissie en voorzitter van de schadecommissie. Met de extreme weersomstandigheden en de wateroverlast in onze regio heeft hij vanuit die functie al heel wat getroffenen geholpen.

 

Het bestuur van Aarschot keurde gisteren ook een nieuwe kandidaat goed. Christl Van Passel staat op plaats 23van de lijst van Open Vld. Christl woont in Ourodenberg en fietst en wandelt dagelijks. “Als bestuurslid van de petanqueclub in het stadspark is ze goed op de hoogte van wat er leeft. Vanuit die hobby vraagt ze ook aandacht voor de kwaliteit van het leven. Ze houdt ervan om mensen samen te brengen”, aldus Gwendolyn Rutten. “Kleine ingrepen die niet veel kosten maken vaak een groot verschil voor mensen die zich willen ontspannen. Goede verlichting om ’s avonds te kunnen spelen, of zitbanken in het park zijn voor heel veel mensen belangrijk. Daar wil Christl zich voor inzetten.” Christl werkte in de sociale sector en is vandaag onmisbaar voor haar dochters en hun familie. Ze is ook oma van drie kleinkinderen met een Belgisch-Kameroenese achtergrond en ziet hoe moeilijk het nog steeds is om met een andere huidskleur op te groeien. “Precies daarom wil ik me engageren voor onze stad”, zegt Christl. “Open Vld trekt naar de kiezer met als slogan ‘allemaal Aarschot’. We willen een stad zijn waar iedereen telt. Ik heb het volste vertrouwen in Gwendolyn en haar ploeg om met een positief en modern bestuur waar alle mensen kansen krijgen, onze stad nog beter te maken.”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *