Jaagpad heeft ecologische verlichtingspalen

Lopen en fietsen op het jaagpad langs de Demer kan vanaf nu dag en nacht dankzij de ecologische verlichtingspalen.

Langs het Demerpad van aan de parking Centrum tot aan de school Bekaf zijn er dertien energievriendelijke en dimbare verlichtingspalen geplaatst.

“Op die manier wil de stad duidelijk aangeven dat de veiligheid van de fietsers en voetgangers voor haar een absolute prioriteit is”, zegt schepen van Openbare Werken Christel Verlinden (Open Vld). Het pad wordt veel gebruikt door fietsers om van en naar school te rijden. In het weekend maken ook veel recreanten gebruik van het pad langs de Demer. Zelfs als het regent. Dankzij de verlichting is de zichtbaarheid beter.

34 exemplaren

“Daarnaast installeerden we ook zes verlichtingspalen van aan het jaagpad tot op de hoek van parking Centrum”, gaat ze verder. “Ook in de Jan Van Ophemstraat, de omgeving van Onze-Lieve-Vrouwekerk, werden 34 nieuwe verlichtingspalen geplaatst. Dankzij de nieuwe verlichting verbruiken we heel wat minder energie. In totaal gaat het om een verbruik van 10.000 Kilowattuur minder op jaarbasis. Op die manier stoten we ook minstens twee ton minder CO2 uit.” De stad investeerde ongeveer 85.000 euro.

Bron Hln

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *