Keermuur in Winterstraat is stevige zeedijk geworden

De keermuur in de Winterstraat is eindelijk volledig hersteld. De zeven rijhuizen bovenop de muur stonden begin dit jaar nog aan de rand van de afgrond. In februari 2016 was de oude muur ingezakt, maar herstelling bleef meer dan een jaar uit.

“Het heeft ons 350.000 euro gekost, ver boven de 250.000 euro die eerst was berekend”, zegt schepen van Openbare werken Christel Verlinden (Open Vld). “Zo’n onverwachte uitgave kon niet onmiddellijk vrijgemaakt worden.

Bovendien moest eerst een onderzoek gedaan worden naar de stabiliteit. Tijdens het werk bleek dat de grond te mul was om enkel betonnen L-profielen te plaatsen. Drie keer hebben we de werkmethode herzien. Er is tenslotte een verstevigende binnenwand aan te pas moeten komen.”

“We hebben nu een dubbel beschermde muur mèt balustrade, zoals beloofd door de gemeente”, zeggen de bewoners tevreden. “Voor mijn deur heb ik een mooie boulevard, als een zeedijk”, aldus Willy Rens (62). In het voorjaar was de eroderende afgrond tot een meter voor zijn gevel genaderd. “Nu kunnen we met de auto tot aan de voordeur rijden. Er zitten vier vrachtwagens aan beton in.”

De bewoners vinden de muur echter nogal kaal. Ze hebben de gemeente gevraagd of er artiesten iets decoratiefs kunnen aanbrengen.

”Aarschot heeft veel straatkunstenaars”, zegt Verlinden. “Wie zich geroepen voelt om iets op de muur te schilderen kan zich melden bij onze technische dienst.”

bron hln

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *