Nieuwe afvalbetaalzuil in gebruik

Op 1 juli 2015 voerde de stad Aarschot een nieuw afvalbeleid in. Sindsdien biedt de stad haar inwoners verschillende faciliteiten aan om de afvalberg te verminderen, in samenwerking met afvalpartner SUEZ. Zo kreeg het recyclagepark een make-over. Waar mogelijk installeert de stad brenghoeken in nieuwe woonwijken (vb. wijk Poortvelden). Een andere nieuwigheid zijn de afvalbetaalzuilen waar inwoners hun saldo kunnen raadplegen en aanvullen.

Op 1 juli 2015 voerde de stad Aarschot een voorschotsysteem in voor de afvalverwerking. De jaarlijkse afvalfactuur werd vervangen door een voorschotrekening waarop je op voorhand geld kan storten. Het voorschotkrediet kan aangezuiverd worden bij de dienst Leefmilieu of via de betaalzuil in het recyclagepark.
Nieuwe betaalzuil aan het stadhuis

Eind december werd een nieuwe afvalbetaalzuil aan het stadhuis geplaatst. Net als in het recyclagepark kunnen de inwoners aan deze zuil hun saldo raadplegen en aanvullen met Bancontact. Ook buiten de openingsuren van het stadhuis is de zuil operationeel.

Extra service
“Met de nieuwe afvalbetaalzuil aan het stadhuis bieden we onze inwoners een extra service aan”, zegt schepen van Groen- en afvalbeleid Christel Verlinden. “We zijn daarmee niet aan ons proefstuk toe. Ook in het recyclagepark kunnen de Aarschottenaren van een betaalzuil gebruikmaken.”

Brenghoeken
“Naast de betaalzuil blijkt ook het brenghoeksysteem een succes”, zegt Verlinden. “In juni 2016 namen we de eerste brenghoek in gebruik aan de Denijs Dillestraat. Hiermee waren we de eerste Vlaams-Brabantse gemeente die dit systeem invoerde. Sindsdien gaat ons voorbeeld van brenghoeken de wereld rond.”

Meer info?
Via het gratis nummer 0800 94 103 of ga even langs bij de dienst Leefmilieu of mail naar leefmilieu@aarschot.be of bel het nummer 016 55 03 82, 016 55 03 83 of 016 55 03 84.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *