Nonnenhoefkapel opnieuw op vertrouwde plaats

De Nonnenhoefkapel, aan de Liersesteenweg, staat opnieuw op de vertrouwde plaats. Bij de restauratie van het gebouw, dat in 2014 als waardevol werd erkend, liep het mis en stortte de kapel in. Het stadsbestuur koos ervoor om de kapel uit 1787 herop te bouwen.

“Via subsidies wilde het stadsbestuur de kapel restaureren want het gebouw vertoonde enkele barsten”, licht schepen van Stadspatrimonium Bob Verstraete (Open Vld) toe.

“Een jaar lang onderzocht Monumentenwacht de stabiliteit door scheurmeters te plaatsen. De resultaten waren bevredigd en de restauratie kon starten. Tijdens de werken stortte de kapel helemaal in.” Vermits restaureren niet meer mogelijk was, vervielen ook de subsidies.

Toch besliste het stadsbestuur om het vertrouwde gezicht herop te bouwen. “De kapel werd nu op maainiveau geplaatst”, voegt hij eraan toe. “Voor de heropbouw stond de kapel wat scheef. Er kwam een volledig nieuw dak.” Ook het pleintje rond de kapel kreeg een opknapbeurt. De totale kostprijs bedroeg 24.000 euro

Bron Hln

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *