Open Vld Aarschot stelt lijst voor

Verkiezingen 2018 Kandidaten Open Vld Aarschot

 

“FRISSE COMBINATIE VAN VERNIEUWING EN ERVARING”

“Open Vld Aarschot trekt met ijzersterke combinatie van vernieuwing en ervaring naar de kiezer.”

“Tien ervaren kandidaten, achttien nieuwkomers en één onafhankelijke vormen samen een ploeg van doeners met een sociaal hart.”

“Bijzondere dank aan Bob Verstraete die een punt zet achter zijn actieve politieke carrière en peter wordt “van de lijst.”

 

‘Negenentwintig toppers.” Zo omschrijft kandidaat-burgemeester Gwendolyn Rutten het blauwe team voor de gemeenteraadsverkiezingen dit najaar. “We zijn allemaal trots op Aarschot en willen onze stad en haar deelgemeenten nog beter maken. Daarom kozen we voor een sterk vernieuwde en jonge ploeg met mensen die samen met onze ervaren krachten graag de handen uit de mouwen steken. We zijn een team van doeners, optimistisch en enthousiast. En met een groot sociaal hart voor iedereen.” De komende weken zullen alle kandidaten één voor één worden voorgesteld, maar omdat de lijst klaar is, presenteren we alvast het hele team.

De top drie van de lijst maakten we al eerder bekend. Gwendolyn Rutten trekt de lijst en is kandidaat-burgemeester. Met Bert Van der Auwera en Christel Verlinden op plaatsen twee en drie kiest de partij voor een mix van vernieuwing en ervaring. Die filosofie zie je terugkeren in de rest van de lijst. Op de vierde plaats keert Gerry Vranken terug naar de politiek. Gerry is autocaruitbater, woont in Ourodenberg en zetelde eerder al in het AGB en de gemeenteraad. Op de vijfde plaats staat Isabelle Dehond. Isabelle haalde de vorige keer een uitstekende score. Ze is manager in een IT bedrijf en specialiste op vlak van software voor OCMW-besturen. Ze is voorzitter van Open Vld Aarschot en is als bestuurder van ‘de Liberale Mutualiteit van Brabant Vief De Korenbloem vzw’ goed vertrouwd met gezondheidszorg.

Op de zesde plaats staat Raf Verheyden, aannemer-ondernemer en actief lid van een Aarschotse serviceclub. Raf kwam in 2012 op bij PVD, maar steunt sinds meer dan twee jaar opnieuw voluit Open Vld. Wendy De Rijck uit Rillaar staat op zeven. Wendy is OCMW-raadslid en geeft les in het Atheneum Kamsa in Aarschot. Wendy hoort ook bij de groep van Rillaar, die verder op de lijst staat.

De achtste plaats gaat naar een nieuwe – en meteen ook de jongste – kandidaat op de lijst. Rik Terlyn is 21 en afgestudeerd als leerkracht.  Hij studeert nog bedrijfsmanagement bij. Rik richtte samen met zijn broer kledinglijn Majestic op en opende een pop-up winkel in de Martelarenstraat. Vandaag is zijn streetware-collectie online te koop. Rik speelt drum en saxofoon en werkt als ‘tapper’ in een populair Aarschots café.

Hilde Van Roosbroek is secretariaatsmedewerker in het Aarschotse stedelijk onderwijs. Ze woont in het centrum van Aarschot en is goedlachs, behulpzaam en makkelijk aanspreekbaar. Ze staat op de negende plaats.

Er staan in totaal maar liefst achttien kandidaten op de lijst die voor de eerste keer aan verkiezingen meedoen. Dat zorgt voor nieuwe ideeën en een frisse aanpak. Eén kandidaat steunt onze lijst als onafhankelijke op de 10de plaats.  Martine Verlinden, directeur van Synkroon en dochter van Leon Verlinden, doet mee uit engagement maar staat los van de partijpolitiek. ‘Ik engageer me vanuit mijn expertise op de arbeidsmarkt. Bij Synkroon ondersteunen we mensen met specifieke noden. Ik wil die ervaring graag gebruiken in het sociaal beleid van de stad. Sociaal én ondernemend zijn, zit me in de genen. Mijn vader, die helaas onlangs overleden is, heeft vroeger Huize Eigen Haard opgericht in Aarschot – vandaag bekend als Apojo. Het is een initatief waar personen met een beperking terecht kunnen voor ondersteuning. Mijn vader heeft steeds op een erg vernieuwende manier gewerkt en dat engagement wil ik verder zetten. Aarschot moet een stad zijn die iedereen kansen geeft en daarom zet ik de stap naar de politiek. Gwendolyn deelt mijn visie en het is fijn om op een open manier – los van partijpolitiek – samen te kunnen werken.’

Op 11 staat advocaat Luc Collin uit de Gijmel. Luc is een man van dossierkennis en diplomatie die uitblinkt als ploegspeler. Carine Storms (12) kent als medewerker van vice-minister-president Bart Tommelein het klappen van de politieke zweep. Maar boven alles is ze een rasechte Aarschotse met talent voor communicatie.

Willi Minne (13) is een nieuwe kandidaat en een troef op het vlak van veiligheid. Willi is gepensioneerd politiecommissaris van de zone Demervallei DSZ. Open Vld Aarschot zet sterk in op veiligheid met Willi als adviseur.

De volgende vier plaatsen op de lijst zijn voor jongeren onder de dertig jaar. Yannick Arnoets (26 j.) jonge ondernemer en oprichter van Street Soccer Belgium, staat op plaats 14. Yannick is de zoon van Dirk Arnoets (ondervoorzitter van de middenstandsraad in  Aarschot en lid van de vzw SPOA). In het midden van de lijst staat Marijn Van de gaer, 23 jaar en studente leerkracht lager onderwijs. Marijn is ook mede-oprichter van Blue. Tom Lowet is speler, coach en vrijwilliger bij basketbalclub GSG Aarschot. Hij is 24 jaar, studeerde geschiedenis en beleidseconomie aan de KU Leuven en staat op de 16de plaats van de lijst. Hij woont in Rillaar en maakt ook deel uit van de groep van Rillaar. Alle jongerenkandidaten zijn actief bij het jongerennetwerk Blue dat a-politieke activiteiten organiseert in Aarschot. Het jongerenlijstje wordt afgesloten door een dame wiens naam we later bekend maken.

Franka Chiapparo uit Wolfsdonk is leerkracht in het Sancta Maria Instituut van Aarschot. Ze doet voor de eerste keer mee. Ze staat op plaats 18 en maakt het verschil met haar kennis van het onderwijs en haar visie op het omgaan met jongeren. Een troef in een scholenstad als Aarschot. Zelfstandig logopedist Johan Brams liet ook vorige keer al zien wat hij waard is – hij staat op de 19de plaats. Op plaats 20 vindt u Karima Chami. Ze woont en werkt in Langdorp. Ze is de uitbater van traiteurzaak Haute Tajine en heeft Marokkaans-Spaanse roots. Ze combineert ondernemerschap met kooktalent en heeft een uitgesproken kijk op diversiteit en samenleven. Patrick Van de Velde, buschauffeur en in Aarschot goed bekend als ‘Patje van de patsnack’ en ‘de Parthenon’ overleefde een zware buscrash. Nu wil hij deze nieuwe kans aangrijpen om iets terug te doen voor de maatschappij.  Hij staat op de 21ste plaats. Nele Vencken (39) uit Aarschot is de kleindochter van voormalig politiecommissaris Fons Vencken en pas afgestudeerd als verpleegkundige. Ze heeft een groot hart voor dieren en doet vrijwilligerswerk in Ezelstal Demerhof. Ze verdedigt op plaats 22 de belangen van singles en alleenwonenden in onze stad. Franka, Karima en Nele doen voor de eerste keer mee aan verkiezingen.

De lijst wordt afgesloten door twee heel bijzondere ‘blokken’. Het gaat om kandidaten uit de deelgemeenten, met een hart voor hun deelgemeenten en zelfs met aparte programmapunten die typisch zijn voor hun deelgemeenten.

Het gaat om Koen Nijs en Ruben Pierards uit Gelrode. Samen met Christel Verlinden op 3, verdedigen zij het ‘strooien dorp’ van op de 23ste en de 24ste plaats. Koen Nijs is fruitteler en voorzitter van de landbouwraad. Ruben Pierards (32 jaar) is bekend als de ‘burgemeester van Gelrode’. Hij rijdt met de vrachtwagen en is voorzitter van de vzw Het Brabantse Trekpaard. Je ziet hem meestal op of naast zijn prachtige raspaarden.

De lijst wordt afgesloten door de groep uit Rillaar. Ze werken al maanden samen onder de naam ‘de vrienden van het gemeentehuis’. Samen met lijsttrekker Gwendolyn Rutten en Wendy De Ryck op 7 zijn ze de kandidaten van Rillaar voor Rillaar.  Cindy Symons is medisch secretaresse en heeft samen met haar man Jurgen Van Donink een bouwbedrijf (BVBA Bouwwerken Van Donink). Ze treedt in de voetsporen van haar schoonmoeder Jet Coosemans, die vroeger opkwam voor Open Vld en werkte bij het liberaal ziekenfonds. Je kan bij haar altijd terecht met je vragen, ze helpt mensen graag en zoekt steeds naar oplossingen. Ze staat op de 25ste plaats. Vlak na haar op plaats 26 staat zelfstandig muzikant Jan Van Grunderbeek, ook bekend als drijvende kracht achter het Hagelands Alternatief Muziek Aterlier Rillaar (Hamaril), drummer bij Time Machine en zoon van meubelen Serré in Rillaar. Marnik Jordens, onderhoudswerkman in het GO!, staat op de 27ste plaats. Hij is de zoon van de uitbater van de legendarische dancing De Ster in Rillaar en ook trotse vader van cyclocrosser Jarno Jordens.  Marleen Verhaegen doet voor de vierde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ze is sportief lid van de sportraad en zet van op de 28ste plaats mee haar schouders onder de lijst.

De lijst wordt afgesloten door een echte Rillaarse lijstduwer.  Ronny De Ryck is uitbater van café Het Gemeentehuis in Rillaar en wordt in de volksmond wel eens ‘de burgemeester van Rillaar’ genoemd. “Samen met de andere kandidaten uit Rillaar wil ik ons dorp opnieuw op de kaart zetten”, zegt De Ryck. “We komen met een eigen programma voor Rillaar, met punten die alleen over Rillaar gaan. Maar natuurlijk steun ik de ganse ploeg en in het bijzonder Gwendolyn als kandidaat-burgemeester. Zij is de verandering die Aarschot nodig heeft.”

De presentatie van de lijst is niet volledig zonder een bijzondere vermelding voor schepen Bob Verstraete. Bob is deze keer zelf geen kandidaat meer. Na 42 jaar dienst, neemt hij afscheid van de gemeentepolitiek. Bob steunt de vernieuwing voluit en kiest er bewust voor om jonge kandidaten alle kansen te geven. “Een stad als Aarschot moet vooruit kijken. Alle kandidaten hebben mijn steun, maar het maakt me in het bijzonder blij om zoveel geëngageerde jongeren te zien. Ik wens de vele mensen die me door de jaren heen gesteund hebben en die voor mij gestemd hebben van harte te bedanken. Ik roep ze ook op om de ploeg onder leiding van Gwendolyn te steunen. Zelf zal ik deze keer op een andere manier betrokken zijn. Ik zal de kandidaten die dat wensen met raad en daad bijstaan en uiteraard stel ik ook mijn dossierkennis ten dienste van de hele groep.”

“Het is voor ons allemaal een eer dat Bob de peter wil zijn van onze lijst”, zegt lijsttrekker Gwendolyn Rutten. “Zo komt de filosofie van vernieuwing en ervaring helemaal tot zijn recht. Het officiële punt achter de lange politieke carrièrre van Bob zullen we op gepaste wijze vieren. Daarover hoort u later meer.”

 

1. Gwendolyn Rutten V Groot-Aarschot
2. Bert Van der Auwera M Langdorp
3. Christel Verlinden V Gelrode
4. Gerry Vranken M Ourodenberg
5. Isabelle Dehond V Langdorp
6. Raf Verheyden M Aarschot
7. Wendy De Rijck V Rillaar
8. Rik Terlyn M Aarschot
9. Hilde Van Roosbroek V Aarschot
10. Martine Verlinden – onafhankelijke V Aarschot
11. Luc Collin M Gijmel
12. Carine Storms V Aarschot
13. Willi Minne M Bergvijver
14. Yannick Arnoets M Aarschot
15. Marijn Van de gaer V Aarschot
16. Tom Lowet M Rillaar
17. * surprise *
18. Franka Chiapparo V Wolfsdonk
19. Johan Brams M Aarschot
20. Karima Chami V Langdorp
21. Patrick Van de Velde M Aarschot
22. Nele Vencken V Aarschot
23. Koen Nijs M Gelrode
24. Ruben Pierards M Gelrode
25. Cindy Symons V Rillaar
26. Jan Van Grunderbeek M Rillaar
27. Marnik Jordens M Rillaar
28. Marleen Verhaegen V Rillaar
29. Ronny De Ryck M Rillaar

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *