Overlijden Mon Luyten

Met spijt in ons hart vernemen wij vanuit Open Vld Aarschot het overlijden van Mon Luyten op 89-jarige leeftijd. Mon was jarenlang een gewaardeerd lid van onze partij en fundamenteel in het uitdragen van onze liberale waarden in Aarschot en haar deelgemeenten. Iedereen kende hem beter als Mon Beton, verwijzend naar het bouwmaterialenbedrijf op de Gijmelsesteenweg. Hij zette zijn eerste stappen in de politiek als gemeenteraadslid voor de toenmalige PVV in de gemeenteraad van Langdorp. Nadien zetelde Mon vanaf de fusie in 1977 als gemeenteraadslid bijna 30 jaar onafgebroken in de Aarschotse gemeenteraad. In 2006 ging hij definitief met welverdiend politiek pensioen. Mon was daarnaast ook lange tijd voorzitter van de Gijmelse Koninklijke Fanfare Sint-Pietersvrienden.

Namens het voltallige Open Vld Aarschot-bestuur wensen we Mon’s vrouw Mathilda, zijn kinderen, familie en naasten heel veel sterkte toe.

Burgemeester Gwendolyn Rutten:

“Mon was een man met een groot hart, een echte vriend. Mon geloofde in mij van bij de prille start van mijn carrière. Ik was piepjong maar hij moedigde me aan om in de politiek te gaan en overtuigde de liberalen om mij een kans te geven. Hij moeide zich niet maar ik kon bij hem altijd terecht voor goed advies en gezond verstand. Toen we met Open Vld de grootste partij werden en ik de burgemeesterssjerp mocht omknopen, was hij heel trots. Hij wilde absoluut bij de viering zijn. Dat moment koesteren we samen.”

Foto: Mon Luyten naast toenmalig interim-voorzitter Luc Collin op nieuwjaarsreceptie van Open Vld Aarschot in 2019.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *