Patrick Van de Velde overleefde dit voorjaar een zware buscrash, nu is hij kandidaat voor Open Vld Aarschot bij de gemeenteraadsverkiezingen

31 maart 2018 is een datum die Patrick Van de Velde uit Aarschot nooit zal vergeten. Een zwarte dag. In het Duitse Aschaffenburg crashte een bus met toeristen die gingen skiën in Oostenrijk. De eerste chauffeur overleefde het ongeval helaas niet. Patrick kroop als tweede chauffeur door het oog van de naald.

Patrick lag aanvankelijk in coma in Duitsland. Daarna werd hij overgebracht naar het U.Z.Gasthuisberg in Leuven. Hij zweefde verschillende keren tussen leven en dood, maar zijn wil om te leven was sterk. Hij vocht terug en is nu aan een revalidatie bezig in Pellenberg. De revalidatie is zwaar, maar de vooruitzichten zijn goed.

“Het belangrijkste is dat ik nog leef. Ik ben er nog”, zegt Patrick. “Ik zit nu in een rolstoel, maar ik werk eraan om ook daar uit te geraken. Ik heb veel wilskracht, maar ben vooral heel dankbaar voor de steun van mijn vrouw, mijn familie en vrienden. Ook de mensen van het busbedrijf stonden voor mij klaar. En natuurlijk de vele mensen uit Aarschot en omstreken die bezorgd waren en meeleefden, wil ik graag bedanken. Aarschot heeft een groot hart, zoveel is zeker.”

Patrick wil die tweede kans dankbaar grijpen om iets terug te doen voor de maatschappij. “Zodra ik weer bij volle bewustzijn was, besefte ik het al.” zegt Patrick. “Ik wil me inzetten voor de samenleving en in het bijzonder voor Aarschot. Er zijn dit najaar gemeenteraadsverkiezingen en dus was mijn beslissing snel genomen: ik wil kandidaat zijn met een ploeg waar ik 100% achter sta. Dat is de ploeg van kandidaat-burgemeester Gwendolyn Rutten.”

Lijsttrekker Gwendolyn Rutten vertelt: “Niet lang nadat hij in Gasthuisberg lag, belde ik met Patrick om te horen hoe het met hem ging. Iedereen had op het nieuws van het ongeval gehoord en omdat Patrick een gewaardeerde inwoner is van onze stad, wilde ik informeren hoe het met hem ging. Zijn optimisme en engagement vielen onmiddellijk op. Hij wilde iets terugdoen. En hoewel hij met tal van breuken en verwondingen in het ziekenhuis lag, zei hij dat hij ons wilde steunen bij de verkiezingen. Terwijl hij revalideerde, hebben we veel gepraat over Aarschot en over het leven. Hij had ook tijd om te lezen en voorstellen te doen. Toen hij naar Pellenberg mocht om te revalideren, was het moment aangebroken om het engagement officieel te maken. Patrick staat op de 21ste plaats van de blauwe lijst  voor de stad Aarschot. Daar zijn we heel fier op.”

Mensen kennen Patrick als een optimistische en ondernemende inwoner van Aarschot. Hij baatte vroeger de ‘Patsnack’ uit en daarna ook restaurant Parthenon. Hij was ook buschauffeur en graag gezien in het centrum. “Ik ben fier op Aarschot”, zegt Patrick. “Ik woon er graag samen met mijn echtgenote Diane. Maar ik zou de stad toch graag opnieuw zien bruisen. Met mijn achtergrond in de horeca kan ik helpen om dat te bereiken. Ik sta ook achter de mobiliteitsplannen van Open Vld. Het plan om de knip van de Bonewijk op te heffen is gewoon gezond verstand. Verder wil ik graag meer groen in de stad – nu is de Grote Markt nog te kaal: we hebben meer water en bomen nodig.”

Toch is het belangrijkste punt van Patrick de toegankelijkheid. “Ik zit in een rolstoel en ervaar hoe moeilijk het is om me vlot te verplaatsen. Dat geldt voor alle mensen die moeilijk te been zijn, maar ook voor ouders met buggy’s of kinderwagens bijvoorbeeld. Ik wil een strijdpunt maken van veilige en vlotte voetpaden en toegangen voor iedereen in Aarschot.

“Het is een plezier om te kunnen samenwerken en de schouders te zetten onder positieve voorstellen voor Aarschot”, zo besluiten Patrick en Gwendolyn.

Voor meer info: 

Gwendolyn Rutten – 0496 25 78 16 – gwendolyn.rutten@openvld.be

Patrick verblijft nog voor revalidatie in Pellenberg. Om praktische redenen lopen de contacten momenteel nog via de lijsttrekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *