Reinigingsdienst stad koopt afvalzuigers om rondslingerend klein afval te verwijderen

De reinigingsdienst van de stad Aarschot heeft twee nieuwe wapens om de strijd aan te gaan met rondslingerend klein afval in de stad: afvalzuigers. Voortaan trekken twee enthousiaste stadsarbeiders elke werkdag door de stad met handige afvalzuigers om klein afval op te zuigen.

Stil, milieu- en gebruiksvriendelijk

Soortgelijke machines bestaan al langer en reden al eerder in Aarschot, maar in het verleden werden ze door een luidruchtige verbrandingsmotor aangedreven.

Schepen van Afvalbeleid Christel Verlinden: “De machines die we nu aankochten zijn volledig elektrisch, waardoor ze uitermate stil functioneren. Bovendien stoten deze types geen schadelijke gassen meer uit waardoor de machines perfect inzetbaar zijn op plaatsen waar veel mensen passeren. Deze machines zijn voor onze stadsarbeiders ook licht hanteerbaar, eenvoudig te bedienen en gemakkelijk te onderhouden. Door de compacte vorm kunnen we de afvalzuigers zowel op pleinen en stoepen als in kleine straatjes inzetten voor het verwijderen van zwerfvuil.”

Afvalzuigers maken stad vrij van klein afval

“Door de opkomende snackcultuur lopen meer stadsbezoekers al etend door de stad met meer zwerfafval tot gevolg. Door het rookverbod in de horeca liggen er ook meer peuken op straat. De krachtige afvalzuigers kunnen zowat alle klein afval aan: van blikjes tot flessen, van papiertjes tot chipszakjes en van hondenpoep tot sigarettenpeuken. Overal waar het gebruik van een bezem onmogelijk en inefficiënt is, zullen we de nieuwe afvalzuigers inzetten”, vult schepen van Leefmilieu Geert Schellens aan.

Stad roept inwoners en bezoekers op om samen aan een nette stad te werken

“Als stad leveren we enorm veel inspanningen om ons grondgebied netjes te houden. We sensibiliseren de inwoners via artikels in het Stampertje, zetten onze stadsarbeiders in om zwerfvuil te verwijderen en kopen het nodige materiaal en de nodige machines aan. Zo bedraagt de kostprijs voor de twee gebruiksklare afvalzuigers 43.159,39 euro (incl. BTW).

Wij verwachten ook van onze inwoners en bezoekers dat ze respectvol omgaan met onze stedelijke kernen en landelijke gebieden”, besluit schepen Verlinden.

Bron Nieuwsblad

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *