VELOKadee sluit overeenkomst met stad Aarschot en verhuurt kinderfietsen aan het station.

Ben je 12 jaar of jonger? Heb je zelf geen fiets? Dan hebben we goed nieuws!

Kinderen tot 12 jaar kunnen vanaf nu een fiets huren bij het fietspunt van Velo aan het station. De stad Aarschot sloot daarvoor een overeenkomst met VELOKadee, een verhuurbedrijf van kinderfietsen met reeds vestigingen in Leuven, Herent en Haacht. Dat kan gaan van loopfietsjes voor peuters tot grotere modellen voor kinderen tot 12 jaar. De bedoeling is dat kinderen in volle groei op een gemakkelijke manier van een kleiner naar een groter model kunnen overstappen. Je betaalt daarvoor 60 euro per jaar of 12 euro via het sociaal tarief. Een waarborg is niet vereist. In de prijs zit het onderhoud van de fiets en de slijtage verrekend. Eventuele beschadiging is voor eigen rekening.

Gwendolyn Rutten:

“Het Fietspunt en het station zijn cruciaal in ons komende beleidsplan om van Aarschot een volwaardige fietsstad te maken.”

Wil je een fiets huren, bel je best naar 016/48.23.79. Vervolgens teken je ter plaatse aan het Fietspunt het contract en kan je de fiets afhalen. Meer info op www.velokadee.be.

Het volledige artikel in HLN:

https://m.hln.be/regio/aarschot/velokadee-verhuurt-kinderfietsen-aan-station~af93690b/?fbclid=IwAR1GoEnNJ224ixhCIeelfB_j30sr2aC5RW476Exvz4YyJGUMaILd4N_L_V0

 

Foto: Tom Van de Weyer

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *