Vernieuwing veilige doorsteek ‘Muizenpad’ aan basisschool De Hoogvlieger afgerond

Door werken aan de Herseltsesteenweg vorig jaar, was Basisschool De Hoogvlieger moeilijk bereikbaar. Om de veiligheid van de schoolkinderen en ouders te garanderen werd daarom gebruik gemaakt van de oude trambedding, gelegen aan de achterzijde van de school. Dat pad werd verschillende jaren geleden aangelegd, maar moest dringend vernieuwd worden. Dat is nu gebeurd.

Vernieuwing Schepen van Openbare werken Christel Verlinden: “Bij de ingebruikname van het Muizenpad vorig jaar, hebben we onmiddellijk de procedure gestart om de nodige vergunningen te verkrijgen voor een vernieuwing. Deze werden verleend in het begin van het jaar, tijdens de winterperiode. Om de hinder te beperken werd besloten de werken uit te voeren tijdens een vakantieperiode.”

Extra veiligheid in groene doorsteek Omdat de weersomstandigheden het niet eerder toelieten, werden de werken uitgevoerd in de zomervakantie. Schepen van Mobiliteit en Verkeersveiligheid Gwendolyn Rutten: “Bij die werken werd ook het gedeelte van de oude trambedding, die aansluit op de Waterstraat, mee opgenomen. Zo wordt de doorsteek naar de school nog veiliger en beter bereikbaar. Hiervoor moest er eerst ingrijpend gesnoeid worden. Een ploeg van IGO nam deze taak op zich met een resultaat dat de verwachtingen oversteeg.”

Er werd gekozen om zoveel mogelijk bomen en hoog opgeschoten struikgewas te vrijwaren. Hierdoor bevinden wandelaars en fietsers zich in een schaduwrijke omgeving onder de bladeren. Na de snoeiwerken kreeg het stadsbestuur een duidelijk beeld van de toestand van het pad. Zo werd er vastgesteld dat de boomwortels bloot lagen door uitspoeling tussen de opkanten. Green Road, die instaat voor de aanleg van de paden, moest eerst het uitgespoelde pad verder uitvlakken en zorgen voor een degelijke afwatering. Dit was noodzakelijk voor de duurzaamheid van het pad.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *