Kortparkeren kan terug op de Grote Markt

De twee nieuwe Shop&Go-parkeerplaatsen op de Grote Markt in Aarschot zijn actief. Op deze sensorparkeerplaatsen kunnen bestuurders voortaan een half uur gratis parkeren.

De Shop&Go-plaatsen werden in het leven geroepen om een snelle boodschap te doen of iemand af te zetten of op te halen. Op deze parkeerplaatsen mag je maximum 30 minuten parkeren zonder je blauwe kaart te leggen of een ticket te nemen aan de parkeerautomaat. Sensoren meten de geparkeerde tijd en waarschuwen de parkeerwachter wanneer de tijd verstreken is.

“De Shop&Go-plaatsen zijn bedoeld voor iedereen die een snelle boodschap wil doen of iemand wil afzetten of oppikken”, zegt schepen van Mobiliteit Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Oudere mensen bijvoorbeeld die niet meer zo goed te been zijn, kunnen voortaan een half uur op de Grote Markt parkeren zonder te moeten betalen.”

Sensibilisering
Op vrijdag 2 maart ging een sensibiliseringsperiode van een maand in. Bestuurders die de parkeerlimiet van een half uur overschrijden, krijgen geen boete maar wel een verwittigende flyer van parkeerbeheerder Indigo onder hun ruitenwisser. Schepen van Mobiliteit Gwendolyn Rutten: “Met deze sensibiliseringsperiode willen we mensen de kans geven het nieuwe systeem te leren kennen.” Vanaf 2 april zal Indigo wel boetes uitschrijven wanneer bestuurders de parkeerlimiet niet respecteren.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *