Werken in de Doornbergstraat zijn gestart

Enkele jaren geleden startte het project voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in de Doornbergstraat, een deel van de Langdorpsesteenweg en een klein gedeelte van de Craenenskapelstraat. Ondertussen is de aanbestedingsprocedure doorlopen en de aannemer gekend. Ambaro uit Kasterlee neemt het project voor zijn rekening.

Het project “De opdrachtgever van het project is RioP, een samenwerking tussen De Watergroep en Aquafin”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Christel Verlinden. “Voorafgaand aan de rioleringswerken ging het archeologisch onderzoek van start op donderdag 8 maart. Ook moeten er aanpassingen worden doorgevoerd aan de nutsleidingen. Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om de elektriciteits- en distributieleidingen ondergronds te brengen waardoor de oude betonpalen uit het zicht verdwijnen. Dit zal resulteren in een mooie meerwaarde voor de straat.”

Archeologisch onderzoek Het archeologisch onderzoek zal een tiental dagen duren en impliceert dat de verharding in de Doornbergstraat wordt weggenomen over de volledige lengte van de straat. In afwachting van de rioleringswerken zal er steenslag worden aangebracht als verharding. Aannemer Ambaro zal deze verharding onderhouden tot de eigenlijke rioleringswerken beginnen op maandag 6 augustus.

Planning werken Na het archeologisch onderzoek gaan de nutswerken van start op maandag 16 april. Net voor het bouwverlof zijn de nutswerken afgerond. De rioleringswerken starten na het bouwverlof op maandag 6 augustus. Schepen Verlinden: “Het resultaat van dit project zal heel mooi zijn. In afwachting hopen we op het geduld en begrip van de omwonenden.”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *